< p>

Er is een reden dat we de nummer 1 leverancier van parttime CFO's zijn

Bel ons op (035) 3333 555

Blog ‘Zonder stress naar het revisiegesprek met de bank’

‘Zonder stress naar het revisiegesprek met de bank’

Elke ondernemer kent het: het jaarlijkse revisiegesprek met de bank. Dit terugkerende fenomeen hoort erbij, maar makkelijk is anders. Banken kijken nu eenmaal graag regelmatig hoe het met hun klanten gesteld is. Zeker nu we zo’n raar en moeilijk jaar achter de rug hebben.

Veel ondernemers zien op tegen dit gesprek: indringend, moeilijke discussies over de (steeds striktere) voorwaarden en tijdrovend om goed voor te bereiden. Het CFO Centrum kan daarbij helpen. Waardoor in het revisiegesprek de juiste balans wordt gevonden tussen de belangen van de bank en de belangen van u als ondernemer.

Wat wil de bank allemaal weten?
Als de jaarrekening opgesteld, vastgesteld en gepubliceerd is, volgt vaak de uitnodiging voor het jaarlijkse revisiegesprek met de bank. Er wordt gekeken naar hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld ten opzichte van de aannames die gemaakt zijn toen het krediet werd verstrekt. Hoe gezond is de klant? Zijn de gemaakte afspraken nagekomen of zijn ze in gevaar geweest? Hoe heeft de pandemie het bedrijf geraakt? Heeft dat effect op het door de bank ingeschatte risiconiveau van de onderneming en de prijs voor het krediet? En hoe beïnvloeden veranderingen op de financiële markten en overheidssteun de onderneming?

Meer onderzoek dan ooit
Deze vragen (en meer) zullen uitvoerig aan de orde komen. Vervolgens zal de bank bepalen of het nodig is om de bestaande afspraken bij te stellen. Dit kan leiden tot een aanpassing van de tarieven en de voorwaarden. De effecten van de pandemie op de winstgevendheid van bedrijven, de druk op volledige en accurate klantendossiers vanuit de wetgever en de druk op marges bij banken leiden zeker tot een meer diepgaand onderzoek dan ooit.

Extra tijd en voorbereiding
Dit alles vraagt extra tijd en extra voorbereiding van u als ondernemer. En tijd is al schaars. En duur. Bovendien ontmoet u natuurlijk veel liever klanten, onderhandelt u over marges en inspireert u uw medewerkers.

Wij maken het graag gemakkelijker
Het CFO Centrum helpt u graag bij de voorbereiding op de revisie. En geeft u volop aanknopingspunten voor een open en succesvol gesprek over financieringsstructuur, tarieven en voorwaarden.
Dat doen we in een hechte samenwerking met u zodat u zich zo snel mogelijk weer kunt concentreren op wat er echt toe doet: succesvol ondernemen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van onze CFO’s?
Boek Nu Uw 1:1 Video Gesprek!

Nederland
Email: [email protected]
Telefoon: (035) 3333 555

België
Email: [email protected]
Telefoon: 03 224 0508

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fd-heart

Doe een gratis financiële health check

Reserveer nu
fd-stars

Bepaal in 9 minuten de score van uw financiële afdeling.

Doe de F Score
fd-speech

Heb je een brandende financiële vraag? Vraag het nu aan een van de beste CFO's van het land.

Vraag het aan de CFO
fd-money

Reserveer een 30 minuten financiële doorbraak sessie

Reserveer nu