< p>

Er is een reden dat we de nummer 1 leverancier van parttime CFO's zijn

Bel ons op (035) 3333 555

Blog en laatste nieuws

Blog

Lees meer

De 10 eigenschappen van een portfolio CFO – deel I

De succesvolle chief financial officer heeft heel wat in zijn mars…

Er hangt behoorlijk wat af van een goede CFO. Een organisatie valt of staat immers met een scherpe financiële koers. Binnen het bedrijfsleven is de chief financial officer dan ook geen overbodige luxe. Zijn (of haar) aanwezigheid is pure noodzaak. En de directeur van een willekeurig vooraanstaand bedrijf, zal niet zomaar de eerste de beste CFO aanstellen. Al helemaal niet als het een zogenaamde ‘portfolio CFO’ betreft,

Lees meer

De nieuwste mogelijkheden van financiering

Digitalisering creëert financiële kansen

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar bronnen om uw bedrijf te financieren. Door de digitale ontwikkelingen van de laatste jaren zijn er steeds meer van dit soort bronnen bijgekomen. Dit vergroot ook de mogelijkheden voor uw bedrijf. In dit blog vertellen wij u alles over de laatste ontwikkelingen wat betreft financiering.

Meerdere bronnen door stapelfinanciering

Was het voor lange tijd nog gebruikelijk om al uw financiering op één plek te regelen,

Lees meer

Zonder businessplan loopt u geld mis

Goed businessplan is miljoenen waard

Slechts weinig bedrijven hebben een goed doordacht businessplan. Dit is verrassend, want een sterk businessplan zorgt ervoor dat de kans dat de doelstellingen van uw bedrijf gehaald worden zeer verhoogd. Het opstellen van uw businessplan kan dus zomaar miljoenen waard zijn. Loop geen geld mis, maar ga ook aan de slag met uw businessplanning. Wij geven een aantal handige tips om dit te doen.

Uw businessplan: de kern van het bedrijf

Het businessplan is als het ware de kern van uw bedrijf: waar u voor staat,

Verbeter de cashflow met debiteurenbeheer
Lees meer

3 Tips om uw winst te verbeteren

Winstverbetering: meer dan alleen verkoopcijfers

Het hoofddoel van uw organisatie is ongetwijfeld winst maken. Als u een mooi product heeft, heeft u waarschijnlijk weinig moeite om dat product te verkopen. Wanneer het echter gaat om echt winst maken, komen veel bedrijven in de problemen. Dit komt omdat winst maken meer is dan alleen de verkoopcijfers. Maar hoe zorgt u dan wel daadwerkelijk voor winstverbetering? Wij geven 3 tips!

Winstverbetering door te investeren

Het lijkt misschien tegenstrijdig,

Risico analyse
Lees meer

Waarom succesvolle ondernemers risico’s analyseren

Waarom zou u een risicoanalyse uitvoeren?

Als ondernemer krijgt u er ongetwijfeld mee te maken, zaken die niet gaan zoals u ze gepland had. Pech overkomt namelijk iedereen, en uw bedrijf kan niet groeien zonder af en toe een risico te nemen. De kunst is dan om controle te houden over de situatie. Dit doet u door vooraf een goede risicoanalyse uit te voeren. In dit blog vertellen wij alles over het uitvoeren van een risicoanalyse,

Cashflow-ondernemers
Lees meer

Cashflow: de rode draad in het leven van de CFO

Het meest voorkomende probleemstuk van de ondernemer

Er zijn bijna geen uitzonderingen. Cashflow is het ‘populairste’ probleemstuk op het financiële vlak van de MKB-ondernemer, als we CFO Leon Steenbrink mogen geloven. “Daar ligt vaak de prioriteit voor ons als financieel directeur. Want veel bedrijven gaan aan cashflow ten onder.” Het is dan ook precies de reden waarom veel organisaties de handen ineenslaan met een externe financieel directeur.

“Hoe ga ik mezelf presenteren bij de bank om die financiering rond te krijgen voor al mijn wilde plannen voor die nieuwe fabriekshal?”,

Van CFO tot coach
Lees meer

Onderzoek wijst uit: het MKB floreert met externe medewerkers

De ‘beautiful stranger’ zorgt voor een hogere verwachte omzet

Iemand in de keuken van het bedrijf laten kijken. Is dat echt nuttig? Het is in elk geval spannend… Sommige ondernemers twijfelen dan ook of die ‘beautiful stranger’ daadwerkelijk impact heeft op hun bedrijfsgroei. Maar wat blijkt? Zij zijn wel degelijk beter af als ze een onafhankelijk persoon inhuren. Zo staat in de editie van augustus 2018 van het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie.

Onafhankelijke persoon

Een onafhankelijke persoon in dienst nemen,

Lees meer

Opschudding veroorzaken als CFO

Groene schoolpleinen… Kanaalovers… Grootschalige geveltuinen voor bedrijfspanden… Het zijn bepaald geen kleine perceeltjes waar Hoek Hoveniers zich al drie generaties mee bezighoudt. Daar moet je dus ook niet de eerste de beste financial op zetten. Aan parttime CFO Tjalling Haisma de eer om af te reizen naar het Bollenstreekbedrijf. Hoe verliep de samenwerking?

Spannend

Een extern persoon in je keuken laten kijken, kan voor veel ondernemers een spannende gelegenheid zijn. Maar André Hoek,

Verbeter de cashflow met debiteurenbeheer
Lees meer

Verbeter uw cashflow met optimaal debiteurenbeheer

Cashflow problemen komen vaker wel dan niet voor. Één van de belangrijkste oorzaken daarvan is het ontbreken van goed debiteurenbeheer. Debiteurenbeheer omvat alle activiteiten die u kunt ondernemen zodat klanten hun facturen sneller betalen. Het begint al voor het sluiten van de overeenkomst en eindigt niet na de ontvangst van de betaling.

Zeker bij bedrijven die snel groeien, ontbreekt het aan goed debiteurenbeheer en -beleid. Met alle gevolgen van dien. Werkkapitaal om verder te groeien ontbreekt en het geld om de nodige investeringen te kunnen doen ontbreekt eveneens.

Interim CFO voorHoek hoveniers
Lees meer

André Hoek: Geen interim CFO maar een parttime CFO was precies wat wij zochten!

André Hoek is directeur van Hoek Hoveniers. Een hoveniersbedrijf dat al drie generaties toonaangevend is als groenvoorzieningsbedrijf in de bollenstreek. De omzet is inmiddels gegroeid tot meer dan zestien miljoen euro. Hoek Hoveniers verzorgt regelmatig grootschalige projecten. Uitdagend en mooi werk, maar projecten die soms ook een groot beslag leggen op het werkkapitaal. Van een interim CFO had hij nog nooit gehoord.

Een parttime CFO voor financiële rust en structuur

Het bedrijf van André Hoek,

fd-heart

Doe een gratis financiële health check

Reserveer nu
fd-stars

Bepaal in 9 minuten de score van uw financiële afdeling.

Doe de F Score
fd-speech

Heb je een brandende financiële vraag? Vraag het nu aan een van de beste CFO's van het land.

Vraag het aan de CFO
fd-money

Reserveer een 30 minuten financiële doorbraak sessie

Reserveer nu