< p>

Er is een reden dat we de nummer 1 leverancier van parttime CFO's zijn

Bel ons op (035) 3333 555

Blog Opschudding veroorzaken als CFO

Opschudding veroorzaken als CFO

Groene schoolpleinen… Kanaalovers… Grootschalige geveltuinen voor bedrijfspanden… Het zijn bepaald geen kleine perceeltjes waar Hoek Hoveniers zich al drie generaties mee bezighoudt. Daar moet je dus ook niet de eerste de beste financial op zetten. Aan parttime CFO Tjalling Haisma de eer om af te reizen naar het Bollenstreekbedrijf. Hoe verliep de samenwerking?

Spannend

Een extern persoon in je keuken laten kijken, kan voor veel ondernemers een spannende gelegenheid zijn. Maar André Hoek, eigenaar van Hoek Hoveniers, zag er vooral de voordelen van. André: “In principe verliepen de zaken hier voorspoedig. Maar ik vond het belangrijk om een extern persoon in de boeken te laten kijken, ook al was het natuurlijk wel even wennen. Het voelde verstandig. Immers, als je zoiets laat oppakken door iemand van je eigen organisatie, krijg je ook weer meer van hetzelfde. Door een onafhankelijke CFO in te huren, doorbreek je een cyclus.”

Eén dag per week

Als doorgewinterde financiële bestuurder met meer dan 30 jaar ervaring, was Tjalling gewend aan situaties waarbij hij als onbekende buitenstaander ‘binnen te vallen’. Dus vanaf het moment dat hij de bloemenvelden van Voorhout kwam binnengereden, was er voor hem weinig nieuws onder de zon. Vanaf augustus 2018 werkt hij één dag per week bij het bedrijf en woont hij als lid van het managementteam tweewekelijks de vergaderingen bij voor strategische beslissingen.

Strategische agenda

Tjalling: “Bij veel bedrijven met zo’n lange geschiedenis als Hoek Hoveniers, kan de digitalisering geregeld naar een wat hoger niveau worden getild. Dat leidt weer tot een consequentere vastlegging van financiën en andere administratie. Verder hebben we de crediteurenadministratie efficiënter ingericht. Op dit moment zijn we bezig met het aanpassen van de strategische agenda en de financiële rapportages.” Hoe blikt eigenaar André Hoek terug op deze samenwerking? “Ik ben erg tevreden met deze samenwerking. Tjalling heeft voor behoorlijk wat opschudding gezorgd, in de goede zin van het woord. We zitten nog volop ‘in progress’, ik ben benieuwd wat er nog allemaal uit de samenwerking met Tjalling voorkomt!”

 

Bekijk hier het profiel van Tjalling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fd-heart

Doe een gratis financiële health check

Reserveer nu
fd-stars

Bepaal in 9 minuten de score van uw financiële afdeling.

Doe de F Score
fd-speech

Heb je een brandende financiële vraag? Vraag het nu aan een van de beste CFO's van het land.

Vraag het aan de CFO
fd-money

Reserveer een 30 minuten financiële doorbraak sessie

Reserveer nu